De Steenmarter

De steenmarter, bunzing, wezel en hermelijn zijn de meest voorkomende marterachtigen. Het zijn snuggere roofdieren, die graag dicht bij de mensen wonen. Met hun opstaande oortjes en dikke vacht zien ze er bijzonder aaibaar uit. Bovendien zijn het nuttige wezentjes. De lenige jagers helpen om muizen en rattenplagen in je leefomgeving te voorkomen.

Schade

Vooral steenmarters maken het soms nogal bont. Ze kunnen voor geluidsoverlast zorgen en durven daken, isolatie of auto-onderdelen beschadigen. Soms belagen ze zelfs je kippen of kleine huisdieren als cavia’s en konijnen.

Maatregelen

Een hele reeks maatregelen helpt samenleven met marterachtigen aangenamer maken. Hieronder vind je een overzicht van de preventieve basismaatregelen die je kan nemen om schade te voorkomen. Je kan nog andere extra stappen ondernemen om het effect te versterken.

Schadevergoeding

Om aanspraak te maken op een schadevergoeding moet je minstens één van de verplichte preventieve basismaatregelen nemen. De andere (vrijblijvende) ingrepen helpen de dieren weghouden. Recht op schadevergoeding? Klik hier
Een schadevergoeding kun je hier aanvragen.

Meer info: http://steenmarter.be/984/?page_id=15

Folder over de steenmarter: klik hier

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
e-mail icon