Wandeling Lovenarenbroek

Nadat het natuurgebied Lovenarenbroek in het provinciedomein Kessel-Lo werd uitgebreid en ingericht, is er nu een wandellus uitgezet rondom het gebied. Omwille van de kwetsbaarheid wordt het natuurgebied immers niet permanent opengesteld voor bezoekers. Maar die krijgen met vier infoborden wel informatie over het hoe en waarom van dit stukje vochtig hooiland met de unieke en specifieke planten en dieren die er voorkomen. Aan ieder infobord is er een inkijkplek waar de bezoekers gedurende het jaar de evolutie van de vegetatie en het resultaat van de beheerwerken kunnen volgen.
 
"Op deze manier breidt de natuureducatieve werking van het domein zich uit naar bezoekers en wandelaars, die op eigen initiatief komen kennismaken met het domein. Vanaf volgend jaar zullen er door het gebied maandelijks geleide wandelingen onder leiding van een natuurgids worden georganiseerd" zegt gedeputeerde Walter Zelderloo.
 
Wie de wandellus wil volgen, neemt best de ingang aan parking 2 in de Beemdenstraat. Het eerste infobord staat opgesteld naast het ecocentrum. Vanaf daar wordt men naar de overige infoborden geleid.

<< Wandelen

>> Natuurgebieden
>> Natuur in de stad
Natuurpunt Leuven